INFORMATION GÄLLANDE CORONAPANDEMIN

220113

NYA ÅTGÄRDER FÖR MINSKAD SMITTSPRIDNING

Från den 12 januari 2022 infördes ytterligare åtgärder för att minska smittspridningen. Vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus gäller följande då deltagarantalet är över 20 personer.

• Deltagarna ska ha en anvisad sittplats.
  • Deltagare delas upp i sällskap på max 8 personer.
  • Avståndet ska vara minst 1 meter mellan sällskapen.
  • Vid arrangemang med fler än 50 deltagare krävs vaccinationsbevis tillsammans med övriga åtgärder.
Detta innebär:
  • Vi kommer att kunna ta emot 50 besökare (sker med hjälp av bokning) vid våra gudstjänster utan krav på vaccinbevis.
  • Boka en plats till helgens gudstjänst via formuläret på startsidan.
  • Vi fortsätter självklart med livesändning av gudstjänsterna, även denna länk finns på startsidan.
  • För er som kommer till kyrkan gäller pricksystemet som tidigare, två prickar synliga mellan varje sällskap i bänkarna.
  • Vissa söndagar kommer vi att erbjuda öppen nattvard efter gudstjänsten, håll utkik på sociala medier och kalendern när det sker.
  • Mingelfika och servering utgår.

VÄXLAR UPP DE MINDRE SAMLINGARNA

När vi måste skära ner på antalet besökare till gudstjänsterna vill vi istället växla upp de mindre samlingarna under veckan. Varje onsdag 18.30 träffas vi för Onsdagsbön och i den vill vi nu lägga in bibelsamtal. Varannan söndag avslutar vi veckan tillsammans i En stund i lovsång. Här kommer vi även att lägga in en apell som våra pastorer håller i.

Varmt välkommen!

211217

UPPDATERING - RESTRIKTIONER

DETTA GÄLLER FRÅN 20 DECEMBER

Snart är vi igenom decembers alla stora samlingar och på söndag är den sista gudstjänsten med krav på uppvisande av vaccinbevis. Efter det tar vi bort detta krav och väljer istället att vidta särskilda smittskyddsåtgärder.

Som vi vet så ökar smittan kraftigt och vi måste vara extra försiktiga med varandra. Utan krav på vaccinbevis behöver församlingen vidta särskilda smittskyddsåtgärder och vi ber er ALLA att ta ert ansvar så att vi kan fortsätta samlas.

SÅ NÄR DU KOMMER TILL KYRKAN:

• Tvätta eller sprita händerna.
  • Håll avstånd.
  • Sitt själv eller i sällskap med de du bor med eller träffar dagligen, men max 8 personer/sällskap.
  • I bänkarna finns prickar utplacerade. TVÅ PRICKAR ska vara synliga mellan varje sällskap.
  • Undvik grupperingar, prata gärna med varandra utomhus.
  • Stanna hemma vid symptom.

Vi kommer fortsätta att direktsända våra gudstjänster på webben för dig som väljer att delta hemifrån. Du hittar dem endast via en länk på vår hemsida, direkt på Youtube de är dolda.

211203

På grund de restriktionerna som började gälla från 1 december har styrelsen beslutat att vid våra samlingar fram till den 19 december kommer besökare från 18 år och uppåt att behöva visa upp ett vaccinbevis (laddas ner på covidbevis.se). Ingen registrering, endast bevittnande av giltighetstid. Anledningen är de stora samlingarna i december, då vi skulle behöva neka fler om vi istället valde det andra alternativet med strängare restriktioner.

Vi vet ingenting om framtiden, men beslut är taget om att från den 20 december ta bort kravet på vaccinbevis och istället välja att placera besökarna med avstånd i bänkarna enligt restriktionerna.

Vi får hjälpas åt att göra våra samlingar smittsäkra:

• Tvätta och sprita händerna när du kommer till kyrkan.
• Håll avstånd, hälsa på varandra men inte i hand.
• Vid symptom ber vi dig att stanna hemma.

Vi kommer fr o m nu att direktsända våra gudstjänster och samlingar igen på webben, för dig som väljer att delta hemifrån. Vi vill också uppmuntra till att gå på de mindre samlingarna som bl.a. En kväll i lovsång och Onsdagsbönen.