ANDAKT VID KÖKSBORDET

Vad gör vi när vi inte kan samlas? Hur ska jag växa och hålla liv i min tro när kyrkan går på lågvarv? Hur kan vi dela tron i familjen?

Vi har tagit fram en enkel form för en andakt att ha tillsammans hemma, förslagsvis vid köksbordet.
Vi tror att det är i hemmet tron blir verklig och vardaglig och att det är en stor vinning för hela familjen!

KORT
Var kortfattad, annars kan andakten bli en långtråkig upplevelse. Låt däremot dagar när andakten känns extra meningsfull ta sin tid.

REGELBUNDET
Försök att ha en och samma tid varje dag för köksbordsandakten. För en del familjer passar morgonen bäst, för andra i samband med kvällsmaten. Låt Bibeln bli en del av dukningen och ha andakten innan alla reser sig och återgår till sitt.

FLEXIBELT
Vilken tid du än väljer, tänk på att att det är klokt att välja en tid när familjen redan är vana vid att vara tillsammans, istället för att försöka skapa en ny rutin. Givetvis passar det inte alla familjer att ha en bestämd andaktstid varje dag, och varje familj måste ibland ändra tiden för andakten. Se bara till att förändringarna inte leder till att ni upphör med regelbundna andakter.


Vårt förslag är man läser ett kapitel i Markusevangeliet varje dag. Känns det långt är ett halvt kapitel eller ett stycke helt tillräckligt. Har man barn under 10 år i familjen kan det vara en bra idé att läsa från barnens bibel eller någon annan översättning med enklare språk.

När ni läst klart Markusevangeliet kan man fortsätta med ytterligare ett evangelium eller något av breven. Viktigast är att ni hittar en andaktsform som passar er.

Gud välsignelse dig!