PRAKTISK & SOCIAL KONFIRMATION 2022/2023

Det år man fyller 14 inbjuder Fiskebäckskyrkan till konfirmation med social och praktisk inriktning. Detta är perfekt för dig som vill veta mer om Jesus och kristen tro, ha roligt och hjälpa människor på samma gång.

Vi undervisar från Bibeln och möts till stor del i samtalsform där det är högt till tak och alla åsikter får uttryckas. Ingen förväntas ha en färdig tro och man behöver inte vara döpt eller kristen för att gå konfirmation i Fiskebäckskyrkan, men alla förväntas delta i de evenemang och träffar vi har under året.

Vi vill att året ska vara en spännande resa där vi som grupp får prata om vad vi tror på och hur det kan påverka våra liv. Häng med på årets bästa grej!

START: Onsdag 7 september

Vanligtvis ses vi kl 17.00 men första gången träffas vi kl 18.00 tillsammans med föräldrar. Konfakvällarna innehåller fika och samtal, undervisning och andakt.

ANMÄL DIG HÄR >>

Deltagaravgiften är 800kr för hela året. I det ingår bok, fika, undervisning samt höstterminens hajk. Ytterligare kostnader tillkommer för lägret på vårterminen. Mer information om detta följer under året.

Vid frågor kontakta Birger Möller, pastor i Fiskebäckskyrkan.

GUDSTJÄNSTER

Som konfirmand förväntas man gå på totalt 10 gudstjänster under året, antingen i vår kyrka eller någon annan. Bland annat 1:a advent, jul, påsk, gudstjänst med dop, gudstjänst med nattvard, ungdomsgudstjänst och sen Konfirmationshögtiden såklart! Vi ledare kommer att tipsa vilka vi kan gå på tillsammans i gruppen.

PRAKTIK

Vissa träffar kommer att innehålla praktiska eller sociala inslag, där vi får vara en hjälpande hand eller få en inblick i olika hjälparbeten som finns runtomkring. De gångerna vi har praktik kan vi komma att träffas vid andra tider.

HAJK & LÄGER

På hösten har vi en obligatorisk hajk med övernattning. Då får vi lära känna varandra lite mer. Under våren kommer vi även att åka på läger.

KURSMATERIALET - GRUNDAD

Varför finns jag på jorden? Om Gud finns och är god, varför finns det ondska i världen? Kan jag lita på att Bibeln är äkta och sann? Hur ser Gud på kärlek och relationer? Kan jag prata med Gud?

Vi använder oss av ett konfirmationsmaterial som heter Grundad, där vi får bearbeta dessa frågor och många fler. Här presenteras grunderna i den kristna tron.