VÄLKOMMEN TILL KONFIRMATION

i Fiskebäckskyrkan 2024/2025

 

Det år man fyller 14 bjuder Fiskebäckskyrkan in till konfirmation, en grundkurs i kristen tro. Vi undervisar från Bibeln och använder oss av konfirmationsmaterialet Grundad. Konfakvällarna innehåller fika, lek, undervisning, samtal i smågrupper och avslutas med andakt. I samtalen är det högt i tak och alla åsikter får uttryckas. Ingen förväntas ha en färdig tro och man behöver inte vara döpt eller kristen för att gå konfirmation i Fiskebäckskyrkan, men alla förväntas delta i de evenemang och träffar vi har under året.

Vi vill att året ska vara en spännande resa där vi som grupp får prata om vad vi tror på och hur det kan påverka våra liv.
Häng med på årets bästa grej!

HÖSTENS START: Onsdag 4 september

Vanligtvis ses vi kl 17.30 men första gången är det kl 18.00 tillsammans med föräldrar. Denna träff är obligatorisk.

Deltagaravgiften är 1.200kr för hela året. I det ingår bibel, undervisningsbok, fika, undervisning samt höstterminens hajk. Ytterligare kostnader tillkommer för vårens happening. Mer information om detta följer under året.

Anmälan för höstens konfa öppnar den 21 maj,
håll utkik HÄR!

Vid frågor, kontakta Birger Möller, pastor i Fiskebäckskyrkan.


Viktiga datum för hösten 2024
  • 4 sep Konfirmationsuppstart
  • 8 sep Bibelutdelning på gudstjänsten kl 11.00
  • 28-29 sep Konfahajk

GUDSTJÄNSTER

Konfirmanderna förväntas gå på totalt 10 gudstjänster under året, antingen i vår kyrka eller någon annan. Gärna lite olika sorters gudstjänster, t ex någon högtid, gudstjänst med dop, gudstjänst med nattvard, ungdomsgudstjänst. Och såklart Konfirmationshögtiden! Vi ledare kommer att tipsa vilka vi kan gå på tillsammans.

STUDIEBESÖK

Vissa träffar kommer vi att besöka olika organisationer eller att få besök av dem för att få en inblick i olika hjälparbeten som finns runtomkring i vår stad. Vid dessa tillfällen kan den ordinarie tiden eventuellt dra över något.

HAJK & HAPPENING

På hösten har vi en hajk med övernattning, ett perfekt tillfälle för att lära känna varandra lite mer. Under våren blir det en happening av något slag.

KURSMATERIALET - GRUNDAD

Varför finns jag på jorden? Om Gud finns och är god, varför finns det ondska i världen? Kan jag lita på att Bibeln är äkta och sann? Hur ser Gud på kärlek och relationer? Kan jag prata med Gud?

Vi använder oss av ett konfirmationsmaterial som heter Grundad, där vi får bearbeta dessa frågor och många fler. Här presenteras grunderna i den kristna tron.