RUMÄNIEN

Fiskebäckskyrkans missionär Andreas Samuelsson driver Kenosis bland romerna i Rumänien. Kenosis handlar om att böja sig ner och betjäna så som Jesus gör. Att investera i de minsta och marginaliserade. Att stötta dem i deras liv och ge dem plats i vårt.

Kenosis tanke är att låta romerna få bli en mer självklar och naturlig del i det rumänska samhället. Detta görs bl a genom en verkstad och läxhjälp. I vår verkstad arbetar romer och rumäner tillsammans och får på så sätt lära av varandra och växa i såväl kärlek som kunskap. I verkstaden skapas möbler och heminredning som blivit väldigt uppskattade i landet och beställningar har kommit från både café, restaurang och designfirmor. I kontakten med kunderna ges möjligheten att berätta för många rumäner om vår tro på Jesus och samtidigt lyfta upp romerna.

Med en heltidsanställd och hjälp från romska ungdomar drivs också Läxhjälpen. Detta ger möjligheten till romska barn att börja förskola och skola och på så sätt komma in i samhället. Tanken är också att på läxhjälpen ha bibelundervisning för barn en gång i veckan.

Kenosis längtan att göra denna världen lite mer så som Herren hade tänkt det. Att göra det lite mer likt ett hem. Därför känns det underbart att tillsammans med romer och rumäner få bygga ett samhälle som liknar Guds hjärta. Kenosis förhoppning är att alla som blivit välsignade skall få bli till välsignelse och plantera vidare det de tagit emot. Därför heter våran organisation Seeds of Kenosis.

Följ Kenosis på Instagram! @kenosis_design
Klicka här för att komma till webshop eller kontakta Andreas på andreasdotsamuelsson@gmail.com