LYSSNA OCH LÄS

HUR SKA DU TA VARA PÅ DENNA SOMMAREN?

Nu är sommaren här, allt spirar och växer. Här uppe i Nord är det tiden då vi hejar på grannen! Det är som om ljuset trängde in i själen. Ljuset gör oss gott, man blir glad. Jag går och tänker, och ber: hur ska jag ta vara på denna sommaren, sommaren 2018?

Lyssnade till en präst i Svenska kyrkan, det måste vara 15 år sedan, Ulla-Britt Berglund. Hon sa några ord som kommit tillbaka till mig flera gånger sedan dess.

Målet är inte att leva så länge som möjligt. Målet är att leva så riktigt som möjligt. Målet är inte hälsa utan evigt liv. Målet är inte att leva frisk. Målet är att leva för Gud.

Det finns en annorlunda typ av friskhet som hon pekar på, som vi inte hittar i hälsokostaffärer eller på gymmet, utan som finns i relation med Gud. Att leva för Gud. Att leva så rätt och riktigt som möjligt. Så spännande!

Har precis lyssnat på en predikan av Josefine Lennartsson på SAM:s årskonferens i Gullbranna. Hon läste ett bibelord från Ordspråksboken 4:23:

Mer än allt som ska bevaras – bevara ditt hjärta, för därifrån utgår livet.

Det är skillnad på kunskap i huvudet och vetskap i hjärtat. Jag har kunskap i huvudet att Anita (min fru) vill vara med mig, för hon bor under samma tak, men jag har vetskap i hjärtat att hon älskar mig på något annat märkligt sätt. Den hjärtats vetskap fyller mig med tacksamhet! Och den skapar något förunderligt med mig. Hjärtats vetskap är betydligt viktigare i alla relationer än huvudets kunskap.

Också i relationen med Jesus.

Om du inte känner Jesus på riktigt ännu är sommaren en underbar tid att lära känna honom! Men kom ihåg, också du som varit troende länge, att det är Gud som älskat först, och att ta emot den kärleken med hjärtat, då lär vi känna Gud. I hjärtat finns vårt innersta, det som är sant om oss, vår vilja och våra känslor, där möter Jesus oss. Bön är att öppna hjärtat för Guds inflytande. Be gärna i sommar, vänta med dina behov om du kan, och be att Gud med sin Ande rör vid ditt hjärta. Läs några bibelrader.

Detta är kärleken: inte att vi har älskat Gud, utan att han har älskat oss och sänt sin Son till försoning för våra synder. Vi älskar därför att han först har älskat oss. 1 Johannes brev 4: 4, 19

Något händer då vi är med Gud. Vi formas i Skaparens händer. Anden sätter oss i rörelse genom bön, precis som ljuset på sommaren. Jag vill be i sommar! Bön till Jesus är öppen för alla som vill tro. Gud förändrar de som ber. Prova!

Ingen har någonsin sett Gud. Om vi älskar varandra, förblir Gud i oss och hans kärlek har nått sitt mål i oss. 1 Joh 4:12

Gud välsignar din sommar!
Hälsningar Bengt