LYSSNA OCH LÄS

2020-01-05

Ingemar Fhager - Nåd

I BÖRJAN AV NOVEMBER...

...ledde en hel kedja av omständigheter till att jag körde en bil meden relativt ny vän, en helt ny vän och hennes två barn från Göteborg mot Stockholm. Planen var att jag skulle hoppa av i Jönköping, men under tiden vi körde ändrades planen och jag skulle åka med hela vägen till
Skänninge, staden jag är uppväxt i.
Strax efter Jönköping börjar det snöa, temperaturen lägger sig runt noll grader och bilens ägare ber mig köra försiktigt då de fortfarande har sommardäck. Det har blivit kväll och vädret blir bara sämre och sämre.
Vi pratar om vad som är det smartaste att göra och landar i att de avbokar sina möten uppe i Stockholm morgonen därpå och jag lovar att de säkert får sova hos mina föräldrar.
När vi kommer hem till Skänninge någon timme senare kramar jag om mamma och pappa och berättar att jag har lovat sovplats till två vuxna och två barn till.
”Jaha, vad trevligt, jag sätter på lite te” säger min mamma och jag börjar, inte så lite stolt och tacksam, bära madrasser tillsammans med min pappa.
När vi några minuter senare står och bäddar sängarna säger Carin, mamman till de två barnen och den vän jag lärt känna bara ett par dagar tidigare ”Det är något fantastiskt med att få tillhöra Guds familj”. Vi har ett litet samtal om det vackra i den kärlek som kan få finnas trossyskon emellan.

Det var en väldigt trevlig kväll och den har fått mig att tänka lite mer än vanligt kring församlingen, kring Kristi kropp, kring den världsvida kyrkan. Kring hur häftig hon är, denna brokiga, udda, spretiga, jobbiga och alldeles underbara familj med Guds barn i alla tänkbara färger, former, personligheter, roller, gåvor, egenheter och uttryckssätt.

Jag är så oerhört tacksam för att få tillhöra en församling, att jag här i Fiskebäck, som på en handfull andra ställen, har fått nåden att bli en familjemedlem.
Det är något så attraktivt och vackert i det och jag tänker på Jesu ord till sina lärjungar:
"Ett nytt bud ger jag er: att ni skall älska varandra. Så som jag har älskat er skall också ni älska varandra. Alla skall förstå att ni är mina lärjungar om ni visar varandra kärlek.” (Joh 13:34-35)

När vi gör det händer det något stort – då är vi verkligen Kristi egen kropp! En gemenskap kring Jesus själv där varje människa jag möter ska känna och förstå att hon är älskad av Gud.

Hälsningar,
Markus Löveborn