LYSSNA OCH LÄS

SENASTE PREDIKAN


OM NAVIGATION

Fiskebäckskyrkan är en församling som har en förening och i denna har jag fått förtroendet att vara ordförande. Till vardags jobbar jag som befälhavare på en av Styrsöbolagets båtar som trafikerar södra skärgården.

Att leda en församling har sina utmaningar liknande mitt arbete. För att komma säkert fram behöver man ha något att följa. I mitt arbete är sjökortet och de farleder som är utritade det som säkert leder oss fram till målet. Men jag har ju alltid ett val att frångå farleden och köra lite som jag själv tycker, men då finns ju risken att jag går på grund och inte når ändhållplatsen. Även en liten kursändring kan få stora konsekvenser i slutändan. Så god navigation och att hålla sig till farleden blir säkrast.

Att navigera en församling har sina likheter, men här använder vi inte sjökort utan Bibeln som rättesnöre och vägvisare. I Bibeln ger Gud oss riktning och hjälp att förstå Hans vägar. Jag kan erkänna att Bibeln inte alltid är lätt att förstå och kan vara utmanande, men i Bibeln har jag sett och fått uppleva hur Gud sträcker ut sina händer mot mig och erbjuder mig en säker väg mot ändhållplatsen och då inte Vrångö utan en evighet med Honom.

Här gäller samma frihet, jag har ett val att följa eller ta min egen väg. Gud tvingar sig inte på någon men erbjuder en väg som heter: nåd, förlåtelse, förtröstan, frid och i slutändan en evighet med Honom.

Man brukar säga om de som kör båt  “antingen har man gått på grund eller så kommer man göra det” så är det också i livet. I vår kyrka möts människor som gått på grund i livet på något vis. Människor som söker och fått uppleva Guds räddningsaktion genom Jesus Kristus. Han som genom sin död på korset slängt ut en frälsarkrans till oss alla.

Så längtar du efter kurs i livet eller om du upplever att du gått på grund, välkommen till våra samlingar.

Ditt ord är mina fötters lykta och ett ljus på min stig.
Ps 199:105

Joakim Lindgren
Församlingens ordförande