LYSSNA OCH LÄS

LITA PÅ GUDS PLAN

Hej! Mitt namn är Viktor Alnervik, 22 år gammal och har i över en månad nu jobbat här i Fiskebäckskyrkan som musikledare. Jag kommer ifrån Bankeryd, men året innan jag kom hit studerade jag på Hillsongs bibel- och ledarskapsskola i Sydney, Australien.

Under mitt år ”down under” så fick jag verkligen lära mig hur man kan tro man har koll på vad Guds plan för ens liv är, men så visar Han på något så mycket större.

Ta Australien som exempel, jag flyttade dit för att gå bibelskola med inriktning lovsång och tillbedjan, för det är det jag är bra på. Men två veckor in har jag bytt till det sista jag trodde jag skulle flytta till andra sidan jorden för: att gå bibelskola med dansinriktning. Jag som aldrig dansat ska nu slita i ett år för att hålla jämt tempo med mycket mer erfarna dansare, och lära mig ett helt nytt sätt att tillbe Gud på. Men oj så rätt det var! Men det kunde jag inte veta utan att först lita blint på Gud och ta ett steg i tro.

Ett bibelord som fick prägla mitt år där nere var psaltaren 119:105, en känd vers för många: ”Ditt ord är en lykta för min fot, ett ljus på min stig”

Gud visar mitt nästa steg, men vi kan inte alltid se slutmålet, men då får vi lita på att Han leder oss på rätt väg.

Och i denna säsongen visade Gud mig till Fiskebäck, vilket jag tycker är så kul! Jag ansökte i slutet av min första termin i Australien, hade min första intervju på ett hostel i Nya Zeeland, och den andra på en gräsplätt blickandes över Operahuset och Harbour Bridge. Guds vägar är så mycket mer än vad vi kan ana! Och livet blir så mycket bättre när vi vågar gå i tro på Han som håller hela världen i sin hand.

Ser så mycket fram emot att träffa er alla! Än så länge träffar jag bara några i taget, men det har sin charm det med. Vi ses!