LYSSNA OCH LÄS

SENASTE PREDIKAN

20191027 Anna Ahlström - Bara Jesus

VYN FRÅN MITT FÖNSTER

När jag sitter hemma och tittar ut genom mitt fönster, över grannarnas hustak och ser bort mot Högen, då njuter jag ofta, det är vackert och det finns så många underbara människor som jag lärt känna.

Men ibland blir jag sorgsen och tänker hur ska det gå för den här världen,

varför bråkar vi med varandra, varför vill unga människor inte leva, var kommer hopplösheten ifrån, varför är jag och mitt viktigare än vi och vårt?

Varför bygger vi murar mellan varandra? Mellan länder, språk och färg? Varför krigar vi mot varandra och varför svälter några medan andra lever i överflöd? Varför skräpar vi ner den planet som är vårt gemensamma hem?

Jag blir rädd att allt ska braka samman.

Jag är så tacksam att få tro på en himmelsk Far som har en kärlek utan gräns och som håller sin hand över oss. En Gud som inte har glömt oss. Jag sätter mitt hopp till den kärlek som strömmar över oss genom Jesus. Vid mitt fönster ber jag om att få erfara Guds kärlek genom Jesus varje dag, formas av den och ge den vidare. Du kan också be den bönen med mig i höst om du vill, det ger hopp.

En strof ur en Roland Utbult sång lyder så här:
Från mitt fönster kan jag se bara en strimma utav hopp
från mitt fönster är jag rädd att vår värld ska förgås.
Men vår Far har inte glömt oss han har makten i sin hand
och en dag ska komma när han förändrar allt.

Var inte rädd, jag är med dig. Ängslas inte, jag är din Gud.
Jag ger dig styrka och hjälper dig, stöder och räddar dig med min hand.
Jes 41:10

Hälsningar,
Bengt Axelsson
Pastor och föreståndare i Fiskebäckskyrkan