LYSSNA OCH LÄS

ATT FÅ VÄXA I SIG SJÄLV...

För er som inte har träffat mig, eller bara stött på mig ute på kyrktorget så heter jag Linn Hallberg och är ungdomsledare här i Fiskebäckskyrkan. Jag är snart 22 år gammal och i augusti tog jag mitt pick och pack och flyttade hit från ett litet samhälle som heter Rydaholm i Småland.

Ett halvår har gått som anställd i Fiskebäckskyrkan och jag kan inte känna annat än tacksamhet. Att helt få lämna sin trygga vardag, flytta till en helt ny stad och träffa helt nya människor är inte alltid lätt, men när jag flyttade hit kände jag direkt: här ska jag vara, och det är jag helt säker på att det är tack vare Guds hjälp.

Efter gymnasiet valde jag att studera på bibelskola. I hela mitt liv har jag sagt att jag aldrig skulle gå bibelskola, för det kändes helt enkelt inte som min grej. Men det visade sig vara det bästa beslutet jag någonsin hade kunnat ta.
Hör och häpna så sa jag också: ”jag ska aldrig bli ungdomsledare”, men här står jag nu och är nöjdare och tacksammare än någonsin. Och det tycker jag är så häftigt! Gud kan leda oss på vägar som vi inte trodde var för oss, och när vi väl väljer att ta de besluten kan det bli de bästa val vi någonsin tagit. Han kan vända vägar som var tvärtemot våra egna planer, men det kan ändå bli hur bra som helst. Jag tror att det kan vara bra att utsätta oss för vägar ibland som vi inte är helt bekväma i, för det är då jag tror att vi växer som mest. I oss själva och i vår relation med Gud.

Ett bibelord som har fått betyda mycket för mig det senaste året är från Filippebrevet 4:13:
Allt förmår jag genom honom som ger mig kraft.”

Jag är säker på att vilka vägar du än tar, så går du vägen med Gud. Han vill vara med dig i allt du gör och han kommer att gå med dig på vilka vägar du än tar. Även när det är svårt så lyfter han dig och ger dig kraft. Kanske är det dags att ta det där steget du aldrig trodde du skulle ta? Gud är med dig.

Jag ser så mycket fram emot en vår här i Fiskebäck!
Jag är spänd på att få veta vilka vägar han har för dig och mig.

Hälsningar,
Linn Hallberg