VI SÖKER EN PASTOR

med inriktning unga och familjer

Fiskebäckskyrkan är en församling med drygt 500 medlemmar i varierande åldrar och är en del av Svenska Alliansmissionen. Vi är en aktiv och växande församling med varm gemenskap och ett stort barn- och ungdomsarbete. Vi vill leva nära Jesus och nära människor med en bön och målsättning att ”varje människa jag möter ska känna och förstå att hon är älskad av Gud.” Fiskebäck ligger vackert precis vid havet i utkanten av västra Göteborg.

Arbetsuppgifter

Din huvuduppgift är att tillsammans med oss, församlingens ideella ledare och teamet av anställda (pastor/föreståndare, ungdomsledare, musikledare och koordinator), leda och utveckla arbetet bland unga och familjer. Arbetet har som mål att stärka relationen med Jesus och varandra i vardagen. Du är med och stöder och utveckla unga i deras personliga lärjungaskap och ledarskap i olika sammanhang. Du möter också familjerna och stöder föräldrarna i att ge vidare en tro som bär till sina barn. Arbetet innebär mer att leda, stödja och utveckla den ideella kraften, än att vara med på alla samlingar.

Vem söker vi?

Vi söker dig som vill förmedla evangeliet om Jesus, leva nära unga vuxna och familjer, och arbeta i team. Du är utåtriktad, har ett eget driv och en god förmåga att bygga relationer med både unga, familjer och medarbetarna. Du ser helhet och kan driva verksamheten framåt tillsammans med föreståndare och församlingsledning. Du är trygg i din ledarroll, skapar engagemang och delaktighet genom ditt ledarskap. Du har en pastorsutbildning och erfarenhet av arbete i församling.

Dina viktigaste arbetsuppgifter kommer vara att:
  • Utveckla arbetet bland unga vuxna och familjer
  • Leda konfirmationsarbetet
  • Predika och skapa gudstjänster/mötesplatser
  • Vara arbetsledare för ungdomsledaren
  • Arbeta för att initiera och stödja bönegrupper
  • Finnas med på läger

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100%.
Tillträde enligt överenskommelse.
Utdrag ur belastningsregistret kommer att tas in.

Välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev senast den 31 augusti 2021. Skicka din ansökan till ansokan@fiskebackskyrkan.se

Vi du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Pastor/Föreståndare Bengt Axelsson 0709 72 40 00 (semester v. 24–27) eller Ordförande Joakim Lindgren 0708-29 98 90.