VI SÖKER EN PASTOR 100%

med inriktning unga vuxna & ungdom

Varför utökar vi med en ny pastor?
Behovet av denna nya tjänst har vuxit fram hos oss, dels genom det stora barn- och ungdomsverksamheten som vi har, dels genom vår egen insikt om att vi behöver lägga mer kraft och ha en strategi för att vara ett stöd när unga ska ta beslut och växa in i en tro som håller för livet.

Rapporterna ”Här för att stanna” och ”Kristen tro på glid” visar att över 50% av alla unga inom frikyrkan lämnar sin tro i övergången till vuxenlivet och unga människor beskriver hur de omedvetet glidit bort från kyrkan och funnit att tron försvunnit ur deras liv. Dessa rapporter har öppnat våra ögon för den brottning som unga vuxna befinner sig i och de behov som finns. Vi längtar efter att tillsammans med dem få möta dessa behov och ber om att en äkta tro och kärlek till Jesus ska få växa. Därför vill vi utöka teamet och satsa mer!

Vilka är vi?
Fiskebäckskyrkan är en församling med över 500 medlemmar i varierande åldrar med varm gemenskap och stort engagemang. Vi finns nära havet på västkusten och är en del av Svenska Alliansmissionen. I dagsläget har vi fem anställda; föreståndare, pastor, ungdomsledare, musikledare, koordinator.

Vilka arbetsuppgifter?
Förutom de vanliga uppgifterna som en pastor har, att predika och planera gudstjänster m.m., blir din huvuduppgift i teamet att leda och utveckla arbetet bland unga vuxna och ungdomar. Detta sker tillsammans med de unga själva, församlingens ideella ledare och teamet. Du kommer att vara arbetsledare för och ha ett nära samarbete med ungdomsledaren. Arbetet har som mål att tron, erfarenheten av, och kunskapen om den Jesus vi lär känna i bibeln ska växa med livet. Vi vill utforma tjänsten tillsammans med dig efter dina förmågor, gåvor och längtan. Vi kan se några viktiga områden:

  • Skapa tillfällen för möten med Gud och varandra, t.ex. läger, brunch, caféer m.m.
  • Starta bönegrupper med ärliga äkta samtal kring frågor om tro och tvivel.
  • Stötta och utveckla unga i deras personliga lärjungaskap och ledarskap samt inspirera till att ge tron vidare.
  • Stärka bibelkunskapen och apologetiken.
  • Förmedla kontakter med evangelisations- och missionsorganisationer och inspirera till att prova på.
  • Planera och delta på läger under året.

Vem söker vi?
Vi söker dig som har teologisk utbildning och vill förmedla evangeliet om Jesus, leva nära unga vuxna och är en lagspelare. Du bär en personlig kallelse att följa Jesus, är framåt och utåtriktad, har ett eget driv och en god förmåga att bygga relationer. Du är trygg i din ledarroll, skapar engagemang och delaktighet genom ditt ledarskap.

För mer information eller frågor angående tjänsten kontakta:

Bengt Axelsson, föreståndare/pastor 0709-72 40 00, bengt@fiskebackskyrkan.se
Joakim Lindgren, ordförande 0708-29 98 90, 299889@gmail.com

Välkommen med din ansökan!
Intervjuer kommer att ske löpande, så vänta inte med att skicka in.
Ansökan med CV mejlar du till: ansokan@fiskebackskyrkan.se
Utdrag ur belastningsregistret kommer att tas in.

Omfattning: Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde och lön enligt överenskommelse